Camp. de Cat. d’Autocròs: Circuit de Sant Boi de
Fecha Miércoles, 15 noviembre, 2006 a las 13:00:00
Tema Pruebas Paralelas

Ernest Planas
La darrera cursa del Campionat de Catalunya d’Autocròs, la novena, es va materialitzar en un nou lloc per a aquest campionat, Sant Boi del Lluçanès, a les instal•lacions de l’Escuderia Voltregà, molt involucrada en aquestes terres en la disputa de tot tipus d’actes automobilístics. Amb 41 equips presents les curses van ser molt interessants i en alguns moments fins i tot tenses pel que a la fi comportava, també el circuit va contribuir a veure un bon espectacle. Les victòries parcials varen ser per a Latorre, Vilamitjana, Salichs i Planas. Pel que fa al campionat, Salichs era qui el tenia assegurat, i amb ell entren a l’anuari de la competició els pilots abans citats menys Latorre, a favor de Sala, encara que li va costar una mala estona a causa d’una avaria mecànica.

Turismes DIIA 1600 + DIIB 1200

Vuit eren els equips presents en aquests dos apartats, la sola presència de Vilamitjana amb els 1200 li donà el títol per davant de Ballabriga. La lluita en 1600 va estar marcada per l’avaria mecànica del Peugeot 205 de Sala i els bons resultats del seu màxim opositor, Latorre. Ningú va tenir en compte que només puntuen vuit curses i aquesta era la novena, per tant per millors resultats de Sala, aquest ja era campió encara que empatat amb Latorre. Durant la final Francesc s’ho mirava amb resignació des de fora i Vicenç va guanyar la seva primera cursa i per uns moments tots el donaren com a campió, a la fi va estar l’anècdota del dia. Va haver-hi una bonica lluita, com totes les d’aquesta divisió, per part del guanyador David Boltà i Joan Bonamusa, tots dos amb Peugeot 205; també s’hi apuntaren durant un grapat de voltes el Peugeot 106 de Crespí i el 205 de Vilamitjana, que finalment no acabaren. El quart va ser Cano amb un Peugeot 206.

Turismes DII 2000

Fins a 14 participants foren els presents en l’única categoria que ja gaudia de campió, Joan Salichs. Molt motivat Joan va donar força més del que es podia esperar i ja als entrenaments va marcar el segon millor registre per darrera de l’Opel Corsa pilotat per Jordi Costa, amb Capellera i un Seat Ibiza molt enganxats als anteriors. Les quatre classificatòries van ser per als dos primers, per partida doble per a Joan, i per a Jesús Molas amb un VW Golf. Lamentar en aquestes proves la fallida mecànica del que podia haver lluitat pel sots-campionat, Marc Barcons (Opel Corsa), aquesta posició la conquerí el seu company Josep Serra, encara que no puntués en aquesta cursa. Durant les voltes de la final els pilots varen formar dos grups ben diferenciats, el primer amb Salichs, Costa, Molas i Capellera, i el segon format per la resta de participants, amb Serrat d’escombra quan sortia a la línia dels tres millors. Salichs no va conèixer rival davant seu, sens dubte està en el seu millor moment esportiu; el mateix podem dir d’Àngel Capellera que ha trobat amb l’Ibiza fiabilitat i rapidesa al seu gust, va poder amb Molas i Costa que a la fi quedaren en aquest ordre. Interessant lluita la que mantingueren la resta d’equips, en la que el novell Sirvent (Peugeot 205) mantingué a ratlla a Belmonte (Opel), Rey (VW) i Serrat (Peugeot). Llàstima que el Corrado de Crespí no acabés.

Monoplaces Car Cross

El nou campió d’Espanya, Jordi Casas, va canviar de muntura i marca per afrontar un nou repte, aguantar els punts necessaris perquè Planas no l’atrapés. Uns problemes d’embragatge el deixaren molt lluny dels millors i la final de repesca tingué a Ginferrer (Semog) i Llamas (Demon) com a millors pilots. En la final només van sortir 10 monoplaces, per seguretat, en comptes de 15. Això deixà a Jordi fora i pendent del resultat del seu rival de Semog. Per arribar aquí comptaven els entrenamentrs, els quals dominaren Albert Montalbán amb un Speed Car Xtrm i els Semog de Torrebadella i Ginferrer. Els Semog foren els dominadors durant les tandes que firmaren Ernest Planas i Santi Montalbán. Només sortir de la graella Planas va superar en primer lloc la dificultosa corba amb rasant i forat, seguit de Santi Montalbán i el seu germà Albert, que durant una estona va aguantar a Ginferrer. Els dos primers marxaven de la resta, fins que el Semog de Santi quedà parat i la resta guanyaren una posició sense que canviés el podi. Un grup de Demon Car quedaren a continuació, el de Puigvert en una difícil remuntada va superar a Calm i aquest va poder aguantar els atacs insistents de Llamas i Reyes. Així, Planas guanya un cop més el guardó que anys enrere aconseguí amb un Speed Car II.