4 Hores Res. Turismes sobre terra: Circ. de Lleida
Fecha Martes, 05 diciembre, 2006 a las 21:00:00
Tema Pruebas Paralelas

La setena edició de les 4 Hores de Lleida es va celebrar al Circuit Municipal que l’Escuderia Lleida disposa a la capital catalana. El traçat és el mateix que l’autocròs, encara que per a aquesta ocasió hi aportaren unes noves variants que donaren més protagonisme i duresa a la prova, que gràcies al bon clima de la matinal va estar seguida per molts afeccionats, corredors i campions de les curses catalanes que no volgueren perdre’s aquesta festa de cloenda de temporada que a la fi va estar un autèntic èxit i en la que tots gaudiren del nivell d’organització, pilotatge i seguretat dels 32 equips que sortiren a la cursa del diumenge.

Els entrenaments per poder optar a la millor posició de la graella de sortida marcaren el domini dels equips formats per Vinyes-Caminal-Busquets amb el Peugeot 106 d’Intercar, seguit pel Seat Ibiza de Carreras, Brutau, Munné i el VW. Polo de Vergé-Puiggros.

A les 10 en punt partiren darrera del “Safefty Car” tots els turismes amb el seu primer equip, que com a màxim podia pilotar menys de 45 minuts. L’andorrà Joan Vinyes deixà el volant a Francesc Busquets en primera posició, que encara va agafar més distància respecte dels seus perseguidors, rematant la feina Melcior Caminal, davant el delit de tot l’equip d’ABF que en tantes ocasions ho havia intentat sense aconseguir-ho. Les 179 voltes efectuades varen ser les que a la fi donaren els guanyadors, cosa que té molt mèrit pel ritme imposat. A les primeres voltes la remuntada d’Oriol Gómez des de la novena posició a la segona i acostant-se als líders donaren un ritme a la cursa molt difícil de seguir, el Kadett de Baradat conduït pel campió va patir una bolcada i va perdre un temps irrecuperable per tornar-lo a pista. Tampoc els guanyadors de la passada edició podien restar, per problemes de suspensions, i abans de la tercera hora varen plegar amb la tercera posició consolidada. Dels millors equips que tingueren problemes i no pogueren consolidar les bones voltes inicials, destaquen Prims-Costa (Renault Clio), Franco-Vidal (Citroën Saxo) i la família Gené (Opel Kadett).

L’equip format per Verge i Puiggros no fou gaire ràpid en el primer relleu, setè, les desgràcies i regularitat foren el que els va fer pujar al segon lloc, el qual mantingueren fins a la fi, encara que per ben poc per davant de Serrat-Jiménez, que amb un Peugeot 106 poc adequat varen posar tot el que saben per pujar al podi, després de remuntar com formiguetes i entrar just a 2 centèsimes del segon lloc. Pel que fa a la sisena posició, fou per a Carreras, Brutau i Munné, que tingueren problemes en quart lloc i el perderen a favor de Gutiérrez-Codinach, els dos amb Ibiza, i Pera-González (Suzuki Swift), tots ells amb bones remuntades.

Bones actuacions dels campions d´autocròs Ballabriga-Sala, amb Martínez amb el Peugeot 205 campió de la 1600 del campionat català. També els pilots de l’especialitat, Reyes i Barcons (Opel Corsa), quedaren darrera amb bolcada inclosa. Pare i fill Crespí tancaren una bona i llarga temporada amb un onzè lloc amb el desfassat Ford XR2. Mala sort amb aquesta 13a posició pel més guardonat pilot d’aquesta prova, Presseguer, que juntament amb Molas no acabaren de fer rutllar el VW. Golf.